söndag 15 maj 2011

Ofräsch häst

Nu är det sådär igen. Ninio är varm i v. fram varannan dag och speciellt efter ett hårt pass. I somras konstaterade equatherapeuten att han var överansträngd i båda fram, med mest i vänster, därför ville han inte hoppa för han visste att det gjorde ont när han landade. Därför började han vägra ut sig på varenda tävling och jag förstod inte varför. Problemen blev bra och han hoppade super under hösten/vintern. Nu när tävlingssäsongen har kommit igång igen så han har inte gått så bra. Vägrade ut sig i första tävlingen och vägrade ut sig i en klass i andra, och det är verkligen inte likt honom att hålla på och vägra. Eftersom benet är varmt varannan dag och han har börjat hakat i v. bak (patellaupphakning) som han inte gjort under hela vintern + några månader till så har tankarna vaknat till liv hos mig.

Veterinär kommer ut på fredag och ska kolla igenom honom samt göra ett böjprov. Hoppas HOPPAS att han går igenom det utan märkning och att han inte har ont, för jag vägrar att rida en häst och träna så pass hårt som vi gör om den har ont!
Har ingen aning om hur vi kommer att fortsätta om det visar sig att han har ont och inte kan ridas. Vi får se hur allt löser sig och det gäller bara att invänta vet. beslutet. Massor med lull lull i skogen tills dess blir det iallafall och bara ha det skönt i värmen... men tråkigt är det :(

Information om hur det går framöver kommer så fort något har hänt..

Inga kommentarer: